Interview met schrijver John Flanagan!

9 juni is schrijver John Flanagan te horen in de uitzending van EnterCainment! Flanagan is wereldwijd bekend met zijn boekenreeksen "De Grijze Jager" en "Broederband". Dit jaar kwam zijn 20e boek (De Grijze Jager; Vroege Jaren 2. De Slag Op De Heickingse Heide) alweer uit én is het alweer precies 10 jaar geleden dat zijn eerste boek uitkwam! Genoeg reden voor de Australische schrijver dus om even naar Nederland te komen!

Hier kun je het interview terug lezen in het Nederlands:

Aan welk Grijze Jager deel heb je de meeste tijd besteedt om het te schrijven?

Ehm.. Ik denk dat dat de derde was. Ik moest veel dingen herschrijven, omdat het qua structuur niet goed in elkaar zat. Er zat gewoon een technische fout in die mijn bewerker oppikte. Hij zei: Je vertelt ons alleen wat er is gebeurd, inplaats van dat je dat ons toont.

Wanneer denkt u dat het verhaal van De Grijze Jager over is? Of zal het altijd door blijven gaan?

Er zal altijd meer zijn, haha. Ik bedoel, ik dacht dat ik er was, maar nu heb ik weer 2 boeken erbij geschreven en komen er nog 2 aan. Dus daar ga je dan. Ik had het mis. Ik hou gewoon van de boeken schrijven en ik hou van de personages.

En dan de vraag waar we allemaal op wachten:

U heeft nu 20 boeken, komt er dan ook een film aan?

Ja, die zal er wezen! Ze proberen alles bij elkaar te krijgen, maar dan raakt alles weer door de war. Maar hij komt eraan! Ik ben ervan overtuigd!

En van welke studio komt de film?

De studio heet "Highway 61", de producent is Michael Nozik en de regisseur is Paul Haggis. Hij heeft het script geschreven en heeft al 2 acadamy awards gewonnen, dus hij weet in ieder geval wat hij doet.

En wanneer kunnen we hem bewonderen op het grote scherm?

Joost mag het weten. Ik heb geen flauw idee. Ik dacht dat het dit jaar al op het scherm te zien zou zijn, maar alle financiële zaken raakte door de war. Wat heel irritant is. Het zou al 6 jaar geleden gedaan moeten zijn, maar door alle financiële zaken lukte het niet. Maar we weten in ieder geval: Er komt een Grijze Jager film aan!


EnterCainment!
Ander nieuws